Hunajavoi ja muut ihanuudet
HUNAJAVOI
2 dl hunajaa
100 g huoneenlämpöistä voita
Hunaja ja voi vatkataan keskenään tasaisen kuohkeaksi.
Mikäli hunaja on päässyt jo kiteytymään, voi hunajapurkkia sekoitella lämpimässä vesihauteessa, jolloin se notkistuu.
Hunajavoi maistuu taivaalliselta korpun tai leivän päällä. Hyvä kauraleipäresepti löytyy
tästä alempaa.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muista aina käyttää puhdasta ja KUIVAA lusikkaa ottaessasi hunajaaa purkista. Hunaja on muuten kiitollinen säilytettävä, mutta vedestä ja kosteudesta se ei tykkää vaan rupeaa käymään.
Jos hunajasi rupeaa käymään, voit käyttää sitä saunahunajana yms.
-----------------------------------------------------------------------------------
KAURALEIPÄ
(kylmään uuniin)
=leipä, johon tulee ihanan rapea kuori
7 dl lämmintä vettä
50 g tuorehiivaa tai 2 x 11 g
kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
3 dl kaurahiutaleita ( osa voi olla kauraleseitäkin)
9-10 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
joukkoon voi panna auringonkukansiemeniä tms.
Sekoita hiiva, suola ja siirappi/hunaja lämpimään veteen, lisää kaurahiutaleet ja jauhot vähitellen.
Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota noin 20 min.
Jaa taikina kahteen osaan. Koska taikina on löysähköä, olen jakanut sen heti kahteen leipävuokaan enkä ole muotoillut sitä sen kummemmin leivän muotoon.
Voit pistellä leipien pintaan haarukalla.
Laita leivät kylmään uuniin ja
käännä uunin lämpö 225 °C ja paista noin 40 min. Tarvittaessa voit vähentää uunin lämpöä paistamisen loppupuolella.
Voit leivittää vuoan auringonkukan-, pellavan- tai seesamsiemenillä.